Eelt verwijderen en voorkomen

                                  Doe-het-zelf pedicure

Neem een warm voetbad (max. 10 minuten) en verwijder overtollige eelt met de eeltvijl.  Smeer de probleemzones in (=daar waar de huid veel eelt produceert) met een aangepast product zoals de eeltcrème.  Heb je reeds kloven, dan brengt de klovenzalf van Gehwol je soelaas.  Laat de crème indringen en smeer daarna de volledige voet in met een hydraterende crème.  Ben je gevoelig aan schimmel, smeer dan niet tussen de tenen!

Streef niet naar een babyroze huid aan de hielen; eelt is een bescherming van het lichaam om het te veel aan druk op de voet, op te vangen.  Verwijder je te veel huid, dan gaat de huid de periode daarna juist méér eelt produceren om te compenseren.  Probeer de huid soepel en elastisch te houden op die plaatsen door te smeren smeren smeren en je zal zien dat er verbetering optreedt.

Op zoek naar iets specialer deze kerst?  

Maak een pakket op maat om jezelf of iemand anders te verrassen met producten die je handen, nagels en voeten verzorgen.  

Bij dit koude weer droge onze handen sneller uit.  Dit in combinatie met het veelvuldig wassen en gebruiken van handonstmetting, vereist verzorging van onze handen.  Draag steeds handschoenen onder de 8°C en smeer handen en nagels extra in.  Stel een pakketje samen met nagelolie, handcrème en handschoenen. Je handen zullen je dankbaar zijn!