Fungus no more!

Hoe behandel je schimmel?

Ga na of je wel een schimmelinfectie hebt.   Vaak komen klanten naar me toe voor de behandeling van een schimmelnagel terwijl de nagel verkleuringen vertoont owv het dragen van te nauw schoeisel, medicatiegebruik, psoriasis, ouderdom, nagellakken....Vraag aan je huisarts/of dermatoloog uitsluitsel hierover.

Huidschimmel is te behandelen met een aangepaste crème van de apotheek.   Het is niet vreemd dat de schimmel met periodes terug opduikt; begin te smeren van zodra je symptomen opmerkt.  De tekenen van huidschimmel zijn niet bij iedereen hetzelfde maar vaak zijn dit jeuk en/of blaasjes, rode stipjes, vervelling, eczeemachtig uiterlijk,...  Behandel dit snel zodat je nagels niet worden aangetast.

  Schimmelnagel

 Een schimmelnagel is helaas een werkje van lange adem.  Het is niet vreemd dat de aangetaste nagel van een grote teen er een jaar over duurt om schimmelvrij te geraken!  Maar dit hangt vooral van jouw inzet af.  

Laat om de 2 maanden door een pedicure de aangetaste delen van de nagel verwijderen zodat het antischimmelproduct tot op de bron van de infectie geraakt.  Gebruik tweemaal per dag een product zoals FunghiClear of een product van de apotheek om de nagel volledig mee te bedekken.  Sommige producten laten een kleverige laag achter, waardoor pluisjes van sokken en afvalstoffen van het product achterblijven.  Vijl deze kleverige laag regelmatig weg zodat het product opnieuw aan de bron geraakt.  FunghiClear kleeft niet en is met een sprayflesje gemakkelijk aan te brengen bij het opstaan en gaan slapen.  Zo gemakkelijk!

De behandeling van een schimmelnagel duurt maanden tot een jaar.  Volhouden is dus de boodschap maar nog beter is preventie. 

                                                             Preventie  

Draag slippers in vochtige ruimtes van openbare gebouwen (sauna's, douche van de fitnessclub, zwembaden,....).  Na het afdrogen van je voeten kan je de schoen- en voetdeo gebruiken als extra preventiemaatregel.  Deel geen handdoeken met gezinsleden.

   Mensen met reeds vochtige voeten hebben meer risico op schimmelinfectie.  De mousse met clotrimazol zorgt voor bescherming tegen een infectie.  Vergeet niet je schoenen te behandelen met de schoen- en voetdeo van Gehwol.  

Heb je een schimmelgevoelige huid, blijf dan de preventieve middelen zoals de huidbeschermingscrème of de podo-forte spray gebruiken na het sporten, zwemmen, douchen.  

Succes!

Healthy feet are happy feet