Basecoat en topcoat, echt noodzakelijk?

07-07-2021

Basecoat en topcoat, iedereen kent het wel maar weinigen gebruiken het.  Misschien gebruik je wel de ene maar niet de andere.  Of misschien gebruik je jouw topcoat als transparante nagellak.  Dat kan uiteraard maar wist je dat die langer blijft zitten als je ook een basecoat gebruikt? Een woordje uitleg.

Laat ons beginnen met de basecoat.  Beschouw het als een primer voor jouw nagel.  Het beschermt jouw nagelplaat tegen verkleuringen die kunnen ontstaan door het gebruik van nagellak.   Als jij iemand bent die  voortdurend nagellak draagt, kunnen er gele of witte vlekken op de nagels verschijnen die je dan weer wilt verstoppen onder nagellak enzovoort.   Je zit dan in een vicieuze cirkel.  De basecoat zorgt ervoor dat je nagel beschermd blijft.  Het hecht ook aan je nagellak waardoor de nagellak beter en dus langer blijft zitten.  

De topcoat is de finishing touch van je nagellak.  Het legt een extra beschermlaag over je kleur waardoor die langer blijft zitten, er minder vaal uitziet na één of twee dagen en stootbestendiger is.  Je nagellak zal minder snel afbladderen.

Moet je een topcoat/basecoat van hetzelfde merk gebruiken?  Toch wel!  De ideale producten zijn 3 producten van hetzelfde merk: 1 laag basecoat, 2 dunne lagen van je favoriete nagellak en 1 laag topcoat, allemaal van hetzelfde merk.  Ze bevatten dezelfde samenstelling en zullen daarom beter hechten met elkaar als wanneer je producten van verschillende merken en dus verschillende samenstellingen gebruikt.  

En dan nog een laatste tip: gun je nagels af en toe een pauze van nagellak en voedt ze met een serum.  

Nails are jewels, not tools