Spa voetbehandeling

05-08-2021

Moederdag loert om de hoek en wat geef je iemand die alles al heeft?  Tijd én aandacht!  Verwen je moeder (of jezelf, een vriendin, jouw vrouw,....) met een zalige voetenspa en maak er een gezellig moeder-dochtermoment van.  In deze blog geef ik stapsgewijs  weer hoe je de perfecte spa-voetbehandeling geeft.


Bloemetjes en kaarsen zoals op de foto zijn fantastisch maar geen must.   Een relaxerend muziekje op de achtergrond en een lekkere kruidenthee creëren de juiste sfeer, inspiratie vind je in verschillende playlists van spotify of youtube (zoek op 'zen music').

Benodigdheden:

-5 gastendoekjes OF 1 washandje en 2 kleine handdoekken

-3 handdoeken 

-een scrub

-voetmasker of (voet)crème

-lotion of massage-olie

-2 plastiek zakjes of huishoudfolie

Vul een badje met zeer warm water (niet heet) en leg enkele gastendoekjes of een washandje klaar.  Wikkel de voet waar je nog niet aan werkt, in een handdoek.

Leg een handdoek over je schoot.  

TIP: voer alle bewegingen en aanrakingen aan de voet TRAAG uit, het maakt niet uit of je handig bent of goed kan masseren: de truc zit hem in traag en rustig bewegen.

VOCHT: Bevochtig een gastendoek (niet kletsnat) en wikkel het los om de blote voet, houd het doekje in beweging met trage bewegingen en dep de voet vochtig.  Leg het doekje in het voetbad en neem de scrub.

SCRUB: Doe de scrub eerst op je vingers en daarna op de voet.  Ga met cirkelvormige zachte bewegingen richting de enkels, telkens van de tenen naar de enkels toe.  Concentreer je vooral op de onderkant van de voet, daar waar eelt of droge velletjes zijn.  Scrubben op diepe kloven is pijnlijk, mijd deze zone.

Neem het reeds gebruikte gastendoekje, maak het nat, ga van de tenen naar de enkels toe om de scrub te verwijderen, probeer zoveel mogelijk korrels te verwijderen.  Spoel dit gastendoekje niet uit in het voetbadje zodat het water korrelvrij blijft maar leg weg (ik leg dit op de grond op een handdoek), dit wordt niet meer gebruikt.  Dep de voet een beetje droog met de handdoek van op je schoot en verwijder de achtergebleven korrels.

                                                                             

MASKER: breng het masker of de (voet)crème royaal aan op je vingers en smeer uit over de voet, de tenen mag je overslaan. Dit kan ook met een maskerborstel.  De voet wordt nu bedekt door de crème of het masker.  Neem plastic folie of een plastic zakje en wikkel de voet in.  Maak een gastendoek of kleine handdoek nat met zeer warm water, wring goed uit en wikkel de voet in met de doek.  

Herhaal deze stappen bij de andere voet.  Laat het masker 10-15 minuten intrekken, maak de handdoekjes af en toe opnieuw warm.

MASSAGE: Dit is het leuke gedeelte! Verwijder bij de eerste voet de vochtige handdoek en plastiek en wrijf de overtollige crème in.    Masseer de voet, verwijder de crème tussen de tenen en zorg dat de zone tussen de tenen goed droog is.  Dringt de crème goed in in de voet, dan kan je een massage-olie gebruiken om de massage verder te zetten.  Na de massage wikkel je de voet in een handdoek.

Herhaal bij de andere voet.

Opgepast!

-Warme handdoekjes rond de folie mogen niet té warm zijn!   Misschien voelt de warmte aanvankelijk aangenaam,  houd er rekening mee dat warmte kan accumuleren door de tijdsduur.  Bij diabeten raad ik de fase met de warme handdoekjes dan ook af.

-Je moeder heeft nu erg zachte voeten.  Trek meteen sokken aan om uitschuiven te voorkomen.


                   Veel plezier!!!