Weg met schimmel
Hoe behandel je schimmel? Heb je wel een schimmelinfectie? Hoe kan je dit voorkomen en welke producten kunnen helpen bij het bestrijden van een schimmelinfectie? Lees het verder op deze pagina.
Hoe behandel je schimmel?
Ga na of je wel een schimmelinfectie hebt. Klanten komen naar me toe voor de behandeling van een schimmelnagel maar de nagel kan ook verkleuringen vertonen omwille van het dragen van te nauw schoeisel, medicatiegebruik, psoriasis, ouderdom, nagellakken....Vraag aan je gespecialiseerde voetverzorger of huisarts of dermatoloog uitsluitsel hierover.
Huidschimmel is gemakkelijk te behandelen met een aangepaste crème van de apotheek. Het is niet vreemd dat de schimmel met periodes terug opduikt; begin te smeren van zodra je symptomen opmerkt. De tekenen van huidschimmel zijn niet bij iedereen dezelfde maar vaak zijn dit jeuk en/of blaasjes, rode stipjes, vervelling, eczeemachtig uiterlijk,... Behandel dit snel zodat je nagels niet worden aangetast.
Schimmelnagel
Een schimmelnagel is helaas een werkje van lange adem. Het kan wel een jaar duren eer een aangetaste nagel van een grote teen schimmelvrij is! Dus het resultaat hangt zeker ook van jouw inzet af.
Laat om de 2 maanden door een pedicure de aangetaste delen van de nagel verwijderen zodat het antischimmelproduct tot op de bron van de infectie geraakt. Gebruik tweemaal per dag een product zoals FunghiClear of de Trea tree olie om de nagel volledig mee te bedekken. Sommige producten van de apotheek laten een kleverige laag achter, waardoor pluisjes van sokken en afvalstoffen van het product achterblijven. Vijl deze kleverige lagen regelmatig weg zodat het product opnieuw aan de bron geraakt. FunghiClear en Tea tree olie kleven niet en zijn met een sprayflesje of een pipet gemakkelijk aan te brengen bij het opstaan en gaan slapen. Zo gemakkelijk!
De behandeling van een schimmelnagel duurt enkele maanden tot een jaar. Volhouden is dus de boodschap maar nog beter is preventie.
Preventie
Draag slippers in vochtige ruimtes van openbare gebouwen (sauna's, douche van de fitnessclub, zwembaden,....). Na het afdrogen van je voeten kan je de schoen- en voetdeo gebruiken als extra preventiemaatregel. Deel geen handdoeken met gezinsleden.
Mensen met reeds vochtige voeten hebben meer risico op schimmelinfectie. De mousse met clotrimazol zorgt voor bescherming tegen een infectie. Vergeet niet ook je schoenen te behandelen met de schoen- en voetdeo van Gehwol.
Heb je een schimmelgevoelige huid, blijf dan de preventieve middelen zoals de huidbeschermingscrème of de podo-forte spray gebruiken na het sporten, zwemmen, douchen.
Succes!
Healthy feet are happy feet